Bienvenido, Invitado
Nombre de Usuario Contraseña: Recordarme

TEMA: Polacy we Walencji?

Polacy we Walencji? hace 3 años, 7 meses #21161

• zsuzsi
  • Recién llegado
  • Temas: 1
Czesc!

Jestem mloda finka, teraz mieszkajaca we Walencji. Uczylam sie jezyka polskiego w Lublinie i na uniwerytecie w Anglii, i chcialabym spotykac sie z polakami tu we Walencji, zeby mowic po polsku i poznawac nowych ludzi. Moglismyby robic tandem (moimi jezykami sa finski, szwedski i angielski) lub pogadac sie w jakiejs kawiarnii:cheer:

Milego weekendu wszystkim:laugh:

Re:Polacy we Walencji? hace 3 años, 7 meses #21175

• dalmenar
  • habitual del sitio
  • Temas: 56
Halo. Jestem Daniel. Mieszkam w Walencji. Jestem Hiszpanem, ale studiuje po polsku, i jest bardzo trudny, hehehe, ale moja nauczycielka mowi ze mowie srednie (mysle ze nie rozumiesz nic, hehehe) Tez mowie po angielsku. Pa

Re:Polacy we Walencji? hace 3 años, 5 meses #21562

• madziula
  • Recién llegado
Hej, nazywam sie Magda, jestem z Krakowa i od kilku dni mieszkam w Walencji. Planuje tu zostac 2 lata. Poki co nie znam tu jeszcze nikogo, oprocz ludzi z pracy... Jakby ktos mial ochote sie spotkac, to prosze o kontakt. Nie znam jeszcze hiszpanskiego, a porozumiewanie sie tu po angielsku graniczy z cudem. Jesli znalby ktos kurs godny polecenia to prosze dac zanc. pozdr,

Re:Polacy we Walencji? hace 3 años, 5 meses #21633

• Hiszpan
  • Recién llegado
  • Temas: 2
Czesc !

Mam na imie Alex i mieszkam w Castellonie. Tylko potrzebuje wiedzic miejscie, dnia i godzinie w Walencji.
Na pewno bedzie milo !

Pozdrawiam.
Alex

Re:Polacy we Walencji? hace 3 años, 3 meses #21777

• olenka
  • Recién llegado
  • Temas: 11
hej

mam na imie ola i od 3,5 roku mieszkam w walencji i niestety nie mam tutaj zadnych polskich znajomych (albo mowiacych po polsku)
z cala przyjemnoscia spotkalabym sie z kims i pogadala przy piwku, wreszcie w ojczystym jezyku
Nie wiem wogole dlaczego wczesniej nie odkrylam tej strony www...
Gratulacje dla pomyslodawcow

pozdrawiam

Ola

Re:Polacy we Walencji? hace 2 años, 11 meses #22630

• kasia_400
  • Recién llegado
Cześć Magda! zwracam się do ciebie z pytaniem. Jak wygląda obecna sytuacja w Walencji??? mam na myśli pracę. Jak skończyłam handel zagraniczny dwa lata temu, znam biegle hiszpański i angielski i włoski na poziomie B2. Chciałam wyjechać w maju zaraz po zdaniu DELE superior ale przez ten kryzys i informacje które czytam mam duże obawy. Z góry dzięki za jakieś info. Pozdrawiam!!!
Moderadores: CSI, Kucharski, bohemian, Misku, Nando
Página generada en: 0.23 segundos